Elektrisch ontharen - Electrolysis

Met elektrisch ontharen worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Er bestaan verschillende methodes van elektrisch ontharen: Diathermie en de Blendmethode. Wij bepalen aan de hand van uw overbeharing welke methode voor u het meest geschikt is. Elektrisch ontharen wordt voornamelijk toegepast in het gelaat. De haren worden verwijderd d.m.v. een naaldje dat in de haarfollikel wordt gebracht tot aan de haarwortel. Een elektrisch pulsje verhit de punt van de naald, hierdoor wordt de haarwortel uitgeschakeld. Omliggend weefsel kan dus niet worden beschadigd, zoals bij laser en flitslicht wel het geval kan zijn. 

Elektrisch ontharen is niet pijnloos. Wel kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor iedere cliënt goed te ondergaan is. Indien noodzakelijk kunt u de huid (tijdelijk) verdoven met Emla creme, deze creme is te verkrijgen via uw huisarts. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms jaren. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren en de grootte van het te behandelen gebied. 

Bij overbeharing in het gelaat is het mogelijk met een verwijzing van uw huisarts de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen van uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw zorgpakket.